Τα ασημένια κοσμήματα μπορούν να φοριούνται κάθε μέρα, μπορείτε να κολυμπήσετε ελεύθερα με αυτό, γεγονός που καθιστά το ασήμι ακόμα πιο λαμπερό. Συνιστάται να μην ψεκάζονται κοσμήματα με άρωμα.
Εάν το ασημένιο κόσμημα έχει ζιργκόν που είναι κολλημένα, τότε δεν πρέπει να κάνετε μπάνιο με αυτό το κόσμημα, επειδή μερικά ζιργκόν μπορούν να ξεφλουδίσουν, γι ‘αυτό συνιστάται να το βγάζετε πάντα όταν έρχεστε σε επαφή με νερό.
Εάν δεν χρησιμοποιείτε ασημένια κοσμήματα, θα πρέπει να το φυλάξετε σε κουτί κοσμήματος για να το προστατεύσετε.
Εάν δεν χρησιμοποιείτε ασημένια κοσμήματα μπορεί να σκουραίνει λίγο, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, γιατί είναι εύκολο να καθαριστεί με ένα μαλακό πανί και να λάμπει ξανά σαν καινούργιο.

Τα ασημένια κοσμήματα με κρύσταλλα Swarovski® πρέπει να αποθηκεύονται σε κουτί ή τσάντα κοσμημάτων όταν δεν το χρησιμοποιείτε, καθαρίζετε με ένα μαλακό πανί, προσέχοντας να μην γρατσουνίσετε ή να πέσετε το κρύσταλλο στο πάτωμα και να το σπάσετε.

Τα κρύσταλλα Swarovski, τα βραχιόλια και τα περιδέραια είναι ιδανικά για να εκθαμβωτικά σε μια ευχάριστη βραδινή έξοδο, αλλά, κατά κανόνα, θα πρέπει να αφήσετε το κόσμημα μέχρι το τελευταίο πράγμα όταν είστε έτοιμοι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι χημικές ουσίες στο μακιγιάζ, το σπρέι μαλλιών, τις λοσιόν σώματος και τα αρώματα μπορούν να βλάψουν τη λεπτή, λεπτή μεταλλική επίστρωση στα κοσμήματά σας, αφήνοντάς την ευάλωτη σε αδυναμία και αποχρωματισμό.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα κολιέ σας πριν πάτε κολύμπι, ντους, μπάνιο ή πλύσιμο των χεριών σας. Οι πισίνες και τα υδρομασάζ περιέχουν χλώριο, το οποίο μπορεί να εξασθενήσει και να καταστρέψει την ευαίσθητη επένδυση στους κρυστάλλους σας και να μειώσει την όμορφη λάμψη τους. Ομοίως, τα σαπούνια και τα αρωματικά προϊόντα περιποίησης σώματος που χρησιμοποιούνται συνήθως στο ντους, το μπάνιο και το πλύσιμο των χεριών μπορούν επίσης να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη ζημιά στα κοσμήματά σας.

Όταν φροντίζουμε καλά το κεχριμπάρι, η φυσική ομορφιά και η ποιότητά του θα διαρκέσει για χρόνια. Το κεχριμπάρι είναι μια σχετικά μαλακή και εύθραυστη οργανική ημιπολύτιμη πέτρα.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη φροντίδα του κεχριμπαριού είναι ο τακτικός καθαρισμός και στίλβωση. Αυτό θα το κρατήσει φυσικά λαμπερό και λαμπερό. Το κεχριμπάρι καθαρίζεται με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με λίγο νερό (όχι ζεστό). Στη συνέχεια αφήνεται να στεγνώσει και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σταγόνα ή δύο φυσικά ελαιόλαδο για να του δώσετε μια ωραία λάμψη.
Μην χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά ή σκληρές χημικές ουσίες.
Πάντα να εφαρμόζετε αρώματα, ψεκασμούς μαλλιών, αποσμητικά πριν εφαρμόσετε κεχριμπάρι. Αποθηκεύστε κεχριμπαρένια κοσμήματα σε κουτί κοσμήματος ή μαλακή τσάντα, μακριά από οποιοδήποτε άλλο κόσμημα που μπορεί να το χαράξει. Μην φοράτε κεχριμπάρι κατά τη διάρκεια επίπονων δραστηριοτήτων όπως εργασία στην αυλή, σπορ κ.λπ., καθώς και για μαγείρεμα, καθαρισμό και πλυντήριο.
Αποφύγετε να φοράτε κολιέ στο ντους ή να κολυμπάτε. Η συχνή διαβροχή και ξήρανση μπορεί να αποδυναμώσει το νήμα των κοσμημάτων.
Το κεχριμπάρι δεν πρέπει να αφήνεται στον ήλιο για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή να εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το κεχριμπάρι πρέπει να ξαναγεμίζει από τον ήλιο, αλλά αυτό δεν ισχύει και στην πραγματικότητα αφαιρεί την υγρασία από το κεχριμπάρι, καθιστώντας το εύθραυστο.